Kurs på Holmen klatresenter

Nybegynnerkurs klatring inne

Kurset du trenger for å klatre sikkert inne. 
Kurset gir deg tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter innen klatring, klatreutstyr og sikringsteknikk til å klatre på egenhånd i innendørs klatreanlegg. Du vil få god introduksjon i klatring og sikring på led. Ved bestått brattkorttest etter kurset, får du tildelt et "brattkort" som gir deg adgang til å klatre i innendørs klatreanlegg i Norge. Du vil lære nok på kurset til å få topptaukortet som er et minimumskrav for å klatre i tau på klatre anlegg i Norge. Topptaukortet kan du ta samme dag som kurset holdes. Brattkorttest kan ikke tas samme dag som kurset. Nedre aldersgrense for deltagelse er 13 år. For personer under 16 år anbefaler vi at det også er med en voksen på kurset. Kurset varer i  4 timer.

Datoer og pris: Se Aktivitetsplan

 

Klatreskolen, Holmen klatresenter  

Målet for klatreskolen er at deltagerne ved endt semester skal vise gode holdninger til sikkerhet, og ha opparbeidet klar forståelse, kunnskap, og ferdigheter om klatring på buldring, topptau og på led inne.  Når sikkerheten er på plass, vil vi kunne fokusere mer på klatreteknikk og klatring.

Klatreskolen vil gjøre elevene i stand til å ta vare på egen sikkerhet ved klatring inne, og gi mulighet for, de som har fylt 13 år, å ta brattkort i løpet av semester. De som er under 13 år kan ta topptaukort.   Klatreskolen vil videre danne en god plattform for videre progresjon med klatring på egenhånd, videre deltagelse på klatreskolen, eller deltagelse på våre kurs ute.

Klatreskolen er åpen for barn og ungdom mellom 10 og 16 år som er i generell god fysisk form.  Det kreves ingen tidligere erfaringer, men det er heller ingen ulempe. Det er plass til ca 20 pers per gruppe så det er førstemann til mølla prinsippet.

Klatreskolen vil alltid forsøke å ha 2 trenere tilgjengelig som følger opp elevene individuelt.  Vi har dårlig erfaring med å dele inn i flere grupper etter nivåer, og velger denne løsningen slik at vi kan fokusere på individuell oppfølgning og det sosiale. Men allikevel vil vi prøve å samle de mest ivrige barna som er litt større på noen dager, se Aktivitetsplan
 
Vår 2020 går klatreskolen over 19 ganger, men tilpasses skoleferier(Akershus). Klatreskolen starter i uke 3 og går til begynnelsen av juni. Påmelding starter 1. Desember.

Høst 2019 går Klatreskolen over 16 ganger, men tilpasses skoleferier(Akershus). Klatreskolen starter i uke 35 og går til uke 51. Påmelding starter 1. juni.
I løpet av semester vil det bli masse klatring.

Oppstart, se aktivitetsplan inne.

Påmelding på denne nettsiden.
Holmen klatreklubb du kan lese om klatreklubben her
Kurs avgiften og medlemsskap må betales inn før kurset starter. TA MED KVITTERING FØRSTE KURS DAG. og vilkår under 
Generelle vilkår.  Alt klatreutstyr er inkludert..

Obs!. Medlemskap i Holmen Klatreklubb kommer i tillegg til prisen. For og melde deg inn gå inn på minidrett.no lag deg en profil og søk på HKK (Husk at det er barnet som er med på klatreskolen som skal stå som medlem, IKKE foreldrene)

Obs! Barnet må være fylt 10 år inneværende år for å delta på klatreskolen. Vi reserverer oss retten til og nekte deltakelse på klatreskolen om barnet ikke tilfredsstiller dette kravet. Penger vil da bli refundert minus et administrasjonsgebyr.

Voksne med Barn

Dette er et kurs for voksne med barn i alderen 3 - 10 år som ønsker å lære seg så sikre og samtidig tilegne seg litt klatre kunnskap. Kurset går over 5 ganger hver Fredag fra kl 17.30 - 19.00. Kurset vil normalt lede til et  sikringsbevis (Topptaukort) og mange vil sette pris på det sosiale med å klatre i en gruppe.

Datoer og pris: Se Aktivitetsplan

Foreldre & Barn kurs

Ønsker du å lære og klatre med barna dine?.

Kurset er beregnet på foreldre med barn i alderen 5 til 15 år og gir opplæring i sikringsrutiner for de voksne og klatring på inneruter for barna. Kurset varer i 3 timer. Kurset kvalfiserer til topptauskort test hos oss etter Norges Klatreforbund standard.

Datoer og pris: Se Aktivitetsplan 

 

Kurs i bevegelsesteknikk

Dette er kurset for deg som har klatret litt, men som er usikker på hva du skal gjøre for å bli bedre. Ofte kan bedre teknikk hjelpe deg et godt stykke videre; på dette kurset får du generelle bevegelsesteknikk-tips og konkrete treningstips for å komme opp på neste grad. Kurset veksler mellom teori og praksis og  varer i  2-3  timer. Kurset tilpasses deltagerenes nivå.

Datoer og pris: Se Aktivitetsplan

Kompetansegivende kurs

Instruktørkurs som leder til Norges Klatreforbund sin godkjenning av Instruktør Inne. Forkunnskaper kreves. Ta kontakt med oss eller se www.klatring.no.